Gratis: 10 waardevolle meer-geld-overhouden- tips

die jij als Sociaal Werker eenvoudig en snel kunt delen op je Facebookpagina

Training ‘Omgaan met mensen met financiële problemen’ voor vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van groot belang voor de organisatie, door de kennis van vrijwilligers te vergroten, vergroot je het bereik om financiële problemen zo vroeg mogelijk te signaleren. Deze training geef ik inmiddels enkele jaren en wordt door de deelnemers gewaardeerd met gemiddeld een 8,3!

Inhoud


De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Armoede en schulden in het algemeen, de cijfers
  • Oorzaken van financiële problemen
  • De impact van schulden
  • Soorten schulden
  • Het bespreekbaar maken van financiële problemen
  • Hulp bieden, waar ligt de grens, wanneer is professionele hulp nodig?
  • Wat houdt professionele hulp in?
  • Laaggeletterdheid en LVB en de samenhang met financiële problemen

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor (welzijns)organisaties die de kennis van hun vrijwilligers willen vergroten.

Duur training

3 uur


Over Andrea

Mijn naam is Andrea ter Veld, in 2016 heb ik de Geldacademie opgericht, ik ben gecertificeerd budgetcoach/ schuldhulpverlener. Dit beroep oefen ik uit sinds 2011, bij een welzijnsorganisatie. Ik werk daarbij veel samen met vrijwilligers. Inmiddels heb ik de training ‘Herkennen van en omgaan met mensen met financiële problemen’ voor verschillende groepen vrijwilligers gegeven.  


Vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten of deze training van waarde is voor uw organisatie of heeft u zelf een idee hoe ik u kan helpen, neemt u gerust contact op. Ik kom graag met u in gesprek.
U kunt uw gegevens invullen op het contactformulier of telefonisch contact met mij opnemen via 06-31211496.

Naar contactformulier