Gratis: 10 waardevolle meer-geld-overhouden- tips

die jij als Sociaal Werker eenvoudig en snel kunt delen op je Facebookpagina

Mijn Top 5 van waardevolle websites

augustus 1, 2019 • Uncategorized

Ook al gaat het beter in Nederland, er zijn nog steeds mensen in jouw werkgebied die financiële problemen hebben. Jij als sociaal werker wilt er graag iets aan doen, maar hoe?

Jij hebt het druk, je agenda loopt over en je bent al blij als er tijd overblijft om je rapportages en dergelijke in orde te maken. Je bent geen expert op het gebied van huishoudfinanciën maar zou graag iets aan preventie doen.

Ik weet hoe het werkt, daarom geef ik je via deze weg graag wat tips. Er zijn namelijk een aantal websites waar je heel veel waardevolle informatie vindt die je  kunt delen in jouw werkgebied. Hetzij op de website van je organisatie, in een flyer of op een Facebookpagina. En natuurlijk aan de keukentafel bij je cliënt!

Mijn top 5:

  1. Zorgverzekeringslijn (https://www.zorgverzekeringslijn.nl/) , over achterstanden bij de zorgverzekering, ze geven waardevolle workshops en heel belangrijk…cliënten kunnen ze ook zelf bellen als ze een vraag hebben.
  2. Zelf je Schulden Regelen (https://www.zelfjeschuldenregelen.nl/) ,  handig bij schulden, met voorbeeldbrieven en stappenplannen. Deze website is vrij onbekend maar zo waardevol.
  3. Wijzer in Geldzaken (http://www.wijzeringeldzaken.nl) , handige informatie bijvoorbeeld over zakgeld en een zakgeldcontract om te downloaden. Doet het altijd goed bij ouders met kinderen. Zorg dat je ze altijd in je tas hebt, een mooie vorm van preventie.
  4. Nibud (http://www.nibud.nl) , je vast al bekend, allerlei nuttige informatie over geld en sinds kort ook e-mailcoaching genaamd  ‘Bewaar‘. Een acht weken durende coaching om orde te scheppen in de financiële administratie.
  5. Recht op Geld (http://www.rechtopgeld.nl/) , voor jouw cliënten, zijn er wellicht toeslagen of voorzieningen waar ze nog geen gebruik van maken en waarmee ze wel hun inkomen kunnen verruimen?

		


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *